News
NEWS
GET MORE NEWS
OTHER REVIEWS




 

Välkommen till det Svenska avsnittet för recensioner. Här finns ett urval av recensioner från Svenska tidningar och webbplatser om NVIDIA:s utbud av tekniker för stationära datorer, mobila enheter, plattformar och ljud/video.


LÖSNINGAR FÖR STATIONÄRA DATORER

GeForce GTX 590

GeForce GTX 590 - Ett elegant monstergrafikkort

kraftfullt grafikkort som man inte vill kväva med en kudde varje gång man startar ett spel så är GeForce GTX 590 ett klart intressant val.

— Nordic Hardware, 24.03.2011

NVIDIA GeForce GTX 590

Nvidias grafikkort har tillgång till en uppsjö tekniker som AMD inte har, exempelvis 3D Vision Surround med tre skärmar i stereoskopisk 3D, beräkningsgränssnittet CUDA och fysikmotorn PhysX.

— Sweclockers, 24.03.2011

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 580

GeForce GTX 580 har anlänt

Vi hade kunnat presentera en summering i slutledningen av artikeln med prestandatabeller och diagram. Men i ärlighetens namn finns det varken tid eller anledning till detta. GeForce GTX 580 är i en egen klass för sig.

— Nordic Hardware, 09.11.2010

NVIDIA GeForce GTX 580

Geforce GTX 480 får lämna över prestandatronen till GTX 580 som blir den nykrönte konungen bland grafikkort

— Sweclockers, 09.11.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 570

NVIDIA GeForce GTX 570 - Det är hektiska tider i grafikkortsbranschen.

Knappt en månad efter lanseringen av flaggskeppet Geforce GTX 580 kan vi med resultaten i hand konstatera att lillebror GTX 570 inte bjuder på några direkta överraskningar. Nykomlingen presterar mer eller mindre i nivå med föregångaren Geforce GTX 480 men bjuder samtidigt på lägre strömförbrukning och avsevärt lägre ljudnivå.

— Sweclockers, 07.12.2010

GeForce GTX 570 - Nytt prestandakort från NVIDIA

..för dem som var lite tveksamma till att lägga 4 500 kronor på ett GeForce GTX 580 finns det nu ett prisvärdare alternativ. AMD har egentligen inget ensamt grafikkort som kan konkurrera idag... är ett brett stöd för CUDA, PhysX och även 3D Vision för dem som exempelvis envisas med att sugas in ännu mer i World of Warcrafts värld - eller övriga 500 titlar.

— Nordic Hardware, 07.12.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 560 Ti

GeForce GTX560 Ti with 448 cores review

ASUS har det utan tvekan mest solida kortet i jämförelsen och för den som inte avskräcks av storleken är detta troligtvis det mest kompletta grafikkortet i klassen. För undertecknad som vill få god prestanda utan att offra temperaturer och ljudnivå blir ASUS GTX 560 Ti 448 DirectCU II det klart bästa valet.

— Nordic Hardware, 29.11.2011

GeForce GTX560 Ti with 448 Cores review

MSI har lyckats knåpa ihop det minsta kortet kring Nvidias nya grafikkrets men det finns samtidigt mycket att glädjas åt. Grafikkortet har både komponenter och mjukvara som är mycket väl lämpade för överklockning och ger också bäst resultat i våra tester.

— Nordic Hardware, 29.11.2011

NVIDIA GeForce GTX56 Ti 448 Core

MSI går ut med bland annat kylaren Twin Frozr III och påkostad strömförsörjning. Kombinationen fungerar bra och grafikkortet överklockar duktigt med temperaturerna på låga nivåer. Med rätt prislapp kan MSI N560GTX-448 bli en riktigt trevlig bekantskap

— Sweclockers, 29.11.2011

Med klassiker som Geforce 8800 GT i färskt minne hoppas Nvidia på nytt vinna över gamers som håller hårt i slantarna. SweClockers testar den nya mellanklassaren Geforce GTX 560 Ti.

Positivt är också en rejäl överklockningsmarginal, något som säkerligen kommer att utnyttjas flitigt av såväl entusiaster som partnertillverkare. Asus Geforce GTX 560 Ti DirectCU TOP är ett bra exempel på vad som kan göras med uppskruvande klockfrekvenser och en väl tilltagen kylare.

— Sweclockers, 25.01.2011

GeForce GTX 560 Ti attackerar prestandamarknaden

NVIDIA har med GeForce GTX 560 Ti satt ny press på AMD och producerat ännu ett mycket attraktivt grafikkort.

— Nordic Hardware, 25.01.2011

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 560

The spiritual successor to the GeForce GTX 460

Att ta fram en uppföljare till årets kanske bäst säljande grafikkort Geforce GTX 460 1 GB är ingen lätt uppgift...
Sammanfattningsvis vågar vi påstå att Geforce GTX 560 har allt som krävs för att bli en värdig uppföljare till GTX 460 1 GB.

— Sweclockers, 17.05.2011

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 480

Anti-Aliasing in Starcraft 2

Nvidias implementation får anses vara snäppet vassare än AMD:s dito. Geforce GTX 480 ger något högre bildkvalitet vid fyra gångers kantutjämning och bjuder samtidigt på betydligt lägre prestandaförlust i vissa fall.

— Sweclockers, 09.08.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 460

Overclocked EVGA GTX460 Review

GTX 460 har klara fördelar när det gäller bland annat strömförbrukning, ljudnivå och temperatur för att inte tala om att grafikkorten är mindre storleksmässigt. Priset är just nu i favör för GTX 460 men det har ryktats om prissänkningar på Radeon HD 5850. Vi tycker inte att det är någon mening med att diskutera Radeon HD 5830 då den blir helt utklassad av geforce GTX 460.

Vi kan utan problem rekommendera EVGA GTX 460 SC 768 MB då det är ett prisvärt grafikkort som ger bra spelprestanda och är riktigt tyst.

— Mikrodatorn, 19.08.2010

Komplett Complete Gamer i30 system review

Bra spelprestanda, Välbyggd, Låga temperaturer, Ganska prisvärd.

— Mikrodatorn, 15.07.2010

EVGA and Zotac GeForce GTX 460 Review

NVIDIA pekar ut Radeon HD 5830 som den största rivalen till GeForce GTX 460 och här kan vi inte säga mycket mer än att NVIDIA går på knock direkt. Man har lanserat ett kort som presterar bättre, drar mindre ström och det i en betydligt smidigare förpackning.

— Nordic Hardware, 13.07.2010

GeForce GTX460 Review

Geforce GTX 460 ser ut att lyckas väl både när det gäller pris/prestanda och effektförbrukning. Vi fick även låga temperaturer respektive ljudnivå med Geforce GTX 460. ...Allt som allt ser det ut som Geforce GTX 460 kommer att lyckas riktigt bra på marknaden.

— Mikrodatorn, 13.07.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTS 450

Nytt grafikkort - GeForce GTS450 lanserad och testad

För de som enbart ser på pris/prestanda är det en biosöverklockad GTS 450 som är den rätta vägen.

— Mikrodatorn, 13.09.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTX 275

BFG GeForce GTX275 OC

Utan tvekan är Geforce GTX 275 generellt bättre än Radeon HD 4890. Tack vare sina något höjda frekvenser får man lite extra prestanda med BFG GTX 275 OC än vanliga Geforce 275.

— Mikrodatorn, 08.04.2009

Sweclockers Radeon HD4890 vs. GeForce GTX275 review

...men med Radeon HD 4890 och Geforce GTX 275 finns det nu ytterligare ett steg i prestandatrappan.
Våra tester visar att Nvidia har det starkare grafikkortet av de två konkurrenterna.
Geforce GTX 275 har ett bra förhållande mellan pris och prestanda och är snabbare än konkurrenten.

— Sweclockers, 02.04.2010

Överst på sidan ↑

GeForce GTS 250

Test: Gainward GTS250

Det som skiljer sig är framförallt designen som är ett steg framåt. Tanken är helt klart att grafikkorten skall vara billigare att framställa och mer prisvärda i sitt prestandasegment. Att den tar mindre plats, har mer minne och har lägre effektförbrukning är alltid trevligt. Vi hade dock hoppats på en större förändring men än så länge klarar den sig bra mot Radeon HD 4850.

— Mikrodatorn, 03.03.2009

Överst på sidan ↑



 
 
 
 
FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterest